بدنسازان در رژیم غذایی خود از چربی ها استفاده کنند؟
بدنسازان در رژیم غذایی خود از چربی ها استفاده کنند؟
تمام غذاها نمیتوانند در یک رژیم غذایی خوب ایفای نقش کنند. یک رژیم غذایی بدنسازی استاندارد، کمی متفاوت از یک رژیم سالم و عادی است . برای ساختن ماهیچه و کم کردن چربی، نیاز به یک برنامه غذایی حرفهای و سالم دارید که با دقت آن را دنبال کنید. مراحل ساختن ماهیچه با مراحل سوزاندن چربی متفاوت است، ولی با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود میتوانید با موفقیت به هردو دست یابید..
مواردی مثل مقدار پروتئین بیشتر و چربیهای سالم و کربوهیدرات کافی برای تحریک کردن ماهیچهسازی، متعادل ساختن هورمونها و فراهمکردن انرژی ازجملهی این تفاوتها هستند.
بسیار واضح است که پروتئینها و کربوهیدراتها چرا و چگونه برای یک بدنساز نیاز هستند، ولی اینطور به نظر میرسد که چربیها معمولاً در برنامهی غذایی یک بدنساز نادیده گرفته میشوند.
در طول سالها به اشتباه بهترین راه برای کنترل کالری و خلاص شدن از چربیهای اضافه بدن را حذف کردن چربی از رژیم غذایی میدانستیم. توجه داشته باشید که کم کردن میزان چربی دریافتی با سوزاندن چربی یکی نیست.
وقتی به درصد درشت مغذیهای رژیم غذایی یعنی چربی، کربوهیدرات و پروتئین خود نگاهی بیندازیم، باید مجموع درصد آنها در رژیم به ۱۰۰ برسد.
خوردن کمتر از یک درشت مغذی به این معنی است که باید دریافت شما از یک درشت مغذی دیگر افزایش یابد.
بدون توجه به هدف (کاهش چربی، زیبایی اندام، حجیم شدن ماهیچهها و …) شما ابتدا باید نیازهای پروتئینی خود را بررسی و برطرف کنید و سپس با تکیه بر آن، مقدار چربی و کربوهیدرات را نیز تنظیم کنید.
خوردن چربی بیشتر به معنی خوردن کمتر کربوهیدرات است و بالعکس.
از دیدگاه کاهش چربی، جایگزینی کربوهیدرات با افزایش چربی در رژیم شما شرایط را برای ایجاد یک محیط مطلوب در جهت کاهش وزن فراهم میکند.
ترشح کمتر انسولین (که با کاهش کربوهیدراتها اتفاق میافتد) به بدن شما اجازه میدهد که به سراغ منابع ذخیرهٔ چربی برای تأمین انرژی برود، درحالیکه چربی همچنان به عنوان سوخت برای ماهیچهها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیدگاه بیوشیمیایی رژیمهایی با چربی پایین کارآیی ندارند !
از دیدگاه بیوشیمیایی رژیمهایی با چربی پایین کارآیی ندارند. آنها بدن شما را در شرایط قحطی قرار میدهند و اینگونه بدن شما خیلی سخت حاضر میشود اندوختههای خود را از دست بدهد! در واقع این رژیمها فعالیتهای آنزیمی را در جهتی جا به جا میکنند که بدن شما برای سوزاندن کربوهیدراتها آماده شود.
رژیمهای غذایی کمچربی همچنین میتوانند روی آدیپوکینهایی ( آدیپوکینها هورمونهایی هستند که بهطور ویژه از سلولهای چربی ترشح میشوند. این هورمون یک چربیسوز واقعی است که متابولیسم شما را افزایش میدهد تا چربیها شکسته شوند و اشتهای شما کاهش یابد.) که بر سوزاندن چربیها مؤثر هستند، تأثیرات منفی داشته باشند.
کاهش اشتها با چربی سالم
فواید هورمونی و متابولیکی خوردن چربی سالم بیشمار است؛ یکی از مهمترین تأثیرات چربی تأثیر سیرکنندگی چربیها است.
هیچچیز بدتر از یک رژیم کمکالری نیست که تماموقت شما را گرسنه نگه میدارد. یک مشکل بسیار بزرگ در رژیمها همین است که شما را از خوردن غذاهایی با محتوای چربی زیاد مثل مغزها، ماهیهای چرب، پنیر و آووکادو منع میکنند.
اگر خاطرتان باشد، در مطلبی دیگر از مجله فیت شیپ که دلایل شایع گرسنگی را معرفی کردیم، از کمبود مصرف چربی در وعدههای غذایی صحبت کرده بودیم.
چربیها باعث میشوند شما احساس سیری کنید. وقتیکه چربی غذا به روده میرسد آبشاری از سیگنالها را ایجاد میکند که شامل ترشح هورمونها است.
این هورمونها نقش عمدهای در اشتها آوری و سیرکنندگی دارند (از این دسته هورمونها میتوان به لپتین و گرلین اشاره کرد). هر چه شما بیشتر احساس سیری کنید، کمتر تمایل دارید مخفیانه از تنقلات مختلف استفاده کنید!
یک بدنساز برای سوخترسانی به ماهیچهها و برای تمرینات نیاز به کربوهیدرات و برای ساخت ماهیچه نیاز به پروتئین دارد، ولی چربیها برای چه هستند؟
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید